Hangi "Çay"?
Çay kokusuyla yeni güne başlamak mutluluk sebebi. Gözümüzü açar açmaz mutfağa koşup ocağa çay koymakla başlar bazen gün. Hiç düşünmüş müydünüz, çay ne kadar da hayatımızın vazgeçilmezi. Kahvaltıda, beş çayında, çay partilerinde, molalarda, akşam yorgunluğunda hep o var baş rolde.
Ben çayı en çok sabah kahvaltısında severim. Bir de beş çayında. Hele sevilen bir dost ile içiliyorsa değmeyin keyfimize. Yoğun günün sonunda da yetişir imdadımıza çay. Molalarda ise ne o bizi bırakmak ister ne biz onu…
Tiryaki denecek kadar çaya düşkünlüğüm yoktur. Ama iyi demlenmiş, dumanı üstünde tavşan kanı çayın keyfi de bir başka. Bizim evde babamın çayı efsanedir. Memleket ziyaretlerinde bize yaptığı “baba çayı”nı, çayın anavatanında içmek ayrıca güzelleştirir serin Karadeniz günlerimizi…
Günlük hayatımızda bu kadar önemli bir yeri olunca, çay seçimini de ince eleyip sık dokuyarak yapıyoruz. Herkesin vazgeçemediği markalar vardır mutlaka. Bizim evde hep aynı marka kullanılmaz. Hatta çayı genelde tek çeşit değil, birkaç tanesini karıştırarak yaparız. Bazen tomurcuklu, bazen tomurcuksuz. Farklı lezzetleri yakalamak için çayımızı sürekli değiştiririz. Bir yerde içip çok hoşumuza giden çayı sokarız bir anda hayatımıza. Bazen eş dost tavsiyesi ile yaparız bir değişiklik. Bir de televizyonda gördüğümüz çay reklamları girer kanımıza. Hani son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan, benim en çok “Bekleme yapma Şevket” repliğine bayıldığım Ofçay Hazine reklamları var. Bakalım nasıl bir çaymış deyip denemeye karar verdik.
Ofçay Hazine özellikle köşeli poşeti ile fark yaratıyor. Kutuyu açtığınız anda özel bir çay olduğunu hissediyorsunuz. Kokusuyla, ambalajıyla… Kutu tasarımında kullanılan yeşil renkle çay bahçesinde gibi hissettim. Çay hasadı oldum olası bana şölen gibi gelir. Hep televizyonda, fotoğraflarda gördüğüm bu hasat zamanına gitmeyi çok isterim. Belli mi olur, belki Ofçay biz bloggerlara bu deneyimi yaşatarak bir ilki gerçekleştirmiş olur…
Ofçay Hazine’nin bir paketinde 30 köşeli poşet çay var. Her bir köşeli poşet 15 gram ve her bir poşetten yaklaşık 9-10 bardak çay çıkıyor. Paketin üzerinde nasıl hazırlanacağı detaylı bir şekilde anlatılmış. Hijyenik ve kolay temizlik sağlamasıyla da ayrıca gözüme girdi. Demliği temizlemek her zaman bana zor gelmiştir :)
Musluk suyuyla mı, damacana suyuyla mı derseniz bizim tavsiyemiz damacana suyu. Paketin üzerinde 20-25 dakika demlenmesi gerektiği yazıyor. Bu süre bize biraz uzun geldi. Biz demlenme süresini daha kısa tuttuk. Çayın rengi çok güzel, tam tavşan kanı kıvamında. Poşet çaylar içinde, içtiğimiz en güzel çay diyebiliriz. Hafif, içimi yumuşak bir çay. Demlenme süresi uzun olmasına rağmen acılaşıp, bayatlamıyor. Şekeriz de çok rahat içilebiliyor. Hem göze hem damağa hitap ediyor.
Siz de bizim gibi farklı çaylar tatmayı seviyorsanız Ofçay Hazine Zengin Dem’i tavsiye ederiz. Doğal oluşu, zengin demi, demlendikten sonra uzun süre tazeliğini koruması ile bizden tam not aldı. Hadi bakalım bekleme yapmayalım, çaylarımızı yudumlayalım. Afiyet olsun :)
Bu içerik http://www.yemekevi.tv/ tarafından hazırlanmıştır.
Ben mis gibi kokulu tomurcukla karıştırılmış çayı alabilirim,
YanıtlaSilBence de yağmurlu bir hava da demlenmiş çayın yerini hiç bir şey tutmaz.
YanıtlaSilNe güzel bir keyiftir, çay ve simit. Ha bi de simite krem peynir:))
YanıtlaSilhttp://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/
Şurda bir çay keyfimiz var onuda elimizden alacaklar. Çayıda yakında içemiyeceğiz.Fiatlar aldı başını gidiyor.Bu çay fiatları nereye gidiyor.....
YanıtlaSil